Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Gipskartonplaten & gipsblokken

Gipskartonplaten worden heel vaak gebruikt bij renovatieprojecten om bestaande muren en plafonds een nieuwe vlakke toplaag te geven. De platen worden op de bestaande muren gekleefd of bevestigd met schroeven. Na plaatsing zijn ze quasi onmiddellijk klaar om te schilderen of te behangen. Je hoeft dus geen rekening te houden met lange droogtijden. Gipskartonplaten en gipsblokken worden ook gebruikt voor de constructie van valse muren of scheidingswanden.

Verschillende soorten gipskartonplaten

Er bestaan verschillende types van gipskartonplaten, met elk hun specifieke toepassingen. Botha heeft een ruime voorraad aan verschillende soorten gipskartonplaten:

  • Gipskartonplaten met een dikte van 9,5 mm tot 18 mm
  • Gipskartonplaten met twee afgeschuinde kanten, 4 afgeschuinde kanten of afgeronde kanten
  • Gipskartonplaten met isolatielaag
  • Gipskartonplaten met verhoogde brandwerendheid
  • Gipskartonplaten met lagere waterabsorptie voor gebruik in vochtige ruimtes
  • Stucplaten: gipsplaten met een speciaal karton als pleisterdrager, ideaal voor de afwerking van dakgebinten.

Onze gipskartonplaten zijn afkomstig van de meest betrouwbare producenten zoals Gyproc en Knauf. Zo ben je zeker van levenslange kwaliteit! Hulp nodig bij de selectie van de beste gipskartonplaten voor jouw project? Vraag raad aan onze experten!

Vormen-gyproc

Gipskarton en gipsblokken bieden heel wat mogelijkheden

Gipskartonplaten kunnen gekleefd of geschroefd worden. Voor de schroefbevestiging moet er eerst een metalen (metalstud) of houten onderstructuur geplaatst worden. De holle ruimte achter de gipskartonplaten kan opgevuld worden met isolatiemateriaal

Gipskartonplaten worden ook vaak gebruikt voor de constructie van scheidingswanden. Zo kan je een grote ruimte eenvoudig en snel onderverdelen in meerdere kamers. Wil je de scheidingswand later weer verwijderen? Dan kan dat gemakkelijk zonder zwaar breekwerk. Ook met gipsblokken kan je snel en efficiënt een binnenmuur optrekken.

Zowel voor professionals als doe-het-zelvers zijn gipskarton en gipsblokken eenvoudig en snel te monteren en af te werken.

Nog vragen over de aankoop en montage van gipskarton en gipsblokken? Bezoek onze bouwshop in Aalter.

Partners

  • Gyproc
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons