Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Toebehoren

Wie gipskarton of pleister gebruikt voor de bekleding van muren en plafonds, heeft ook de juiste afwerkingsproducten nodig. De schoonheid van je wanden en plafonds ligt immers in de afwerking.

Ruim gamma aan toebehoren voor pleister- en gipskartonwerken:

Inspectieluiken
Bij Botha kan je inspectieluiken kopen die nagenoeg onzichtbaar in gipskarton wanden en -plafonds geïntegreerd kunnen worden. De inspectieluiken van Gyproc (ProLock) en Knauf (REVO) maken technische installaties en leidingen achter de wand- en plafondsystemen bereikbaar. Ons aanbod inspectieluiken is ruim: enkele, dubbele, RF 30, RF 60, …

Voegband
Voor het opvullen van de voegen tussen twee gipskartonplaten gebruik je best een kwaliteitsvolle voegband. Hiervoor kan je kiezen voor papieren voegband of voor zelfklevende voegband.

Let op: deze twee types voegbanden vereisen een verschillende werkwijze. De specialisten van Botha leggen je graag uit hoe je ze best gebruikt.

Voegproducten
Samen met voegband zijn de juiste voegproducten onmisbaar:

  • Jointfiller 45: voor het vullen van voegen van gipskartonplaten. Dit voegproduct heeft een korte droogtijd met beperkte krimp.
  • JointFinisher Premium: als eindlaag voor de egalisatie van kopse kanten en rechte boorden die werden voorbehandeld met jointfillers. Dit afwerkingsproduct wordt ook gebruikt voor de herstelling van kleine oppervlakkige herstellingen van gipskartonplaten.

Botha heeft nog heel wat andere hoogwaardige voegproducten. Vraag ernaar in onze bouwshop in Aalter.

Voorstrijkmiddelen
Om een goede hechting van pleister aan wanden of muren te garanderen, moeten deze in optimale staat zijn. Ondergronden moeten droog en stofvrij zijn. Het is bovendien aan te raden om ze te behandelen met het juiste voorstrijkmiddel.

  • Stuc-Primer: bedoeld voor sterk of onregelmatig zuigende ondergronden, zoals baksteen of Ytong. Een voorbehandeling met Stuc-Primer voorkomt verpoedering (verbranding) van het gipspleister.
  • Betokontakt: bedoeld voor gladde en zwak of niet zuigende ondergronden, zoals beton. Een voorbehandeling met Betokontakt optimaliseert de hechting van gipspleister op ondergronden met een gering zuigvermogen.

Partners

  • Knauf
  • Gyproc
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons