Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Assortiment dakpannen

Voor hellende daken zijn dakpannen veruit de meest gebruikt vorm van dakbedekking. De keuzemogelijkheden zijn dan ook enorm uitgebreid. Niet alleen op vlak van materiaal, maar ook qua kleur en afwerkingsstijl is er een perfecte dakpan voor elke woning. Bij Botha bieden we alle mogelijke dakpannen aan: kleidakpannen, betondakpannen en ook oude pannen ter vervanging van gebarsten of gebroken pannen.

Kleidakpannen

Kleidakpannen of keramische dakpannen hebben een aantal belangrijke voordelen. Eerst en vooral zijn ze erg duurzaam. Het productieproces van keramische pannen is erg milieuvriendelijk. Bovendien worden ze meestal lokaal geproduceerd wat zorgt voor minder transport. Daarnaast gaan kleidakpannen makkelijk 150 jaar mee. Dankzij deze lange levensduur ben je levenslang verzekerd van een kwalitatieve dakbedekking.

Bij Botha kiezen we uitsluitend voor kleidakpannen van kwaliteitsmerken zoals Koramic (Wienerberger) en Monier.

Betondakpannen

Betonnen dakpannen zijn een stuk goedkoper dan keramische dakpannen. Bovendien zijn ze snel te plaatsen, vooral dan de specifieke sneldekpannen. Daarnaast zijn betondekpannen bestand tegen vorst, ongevoelig voor krimpen, buigen en barsten én perfect recycleerbaar. Net zoals bij kleidakpannen is er een grote keuze aan kleuren. Betondakpannen hebben het bijkomend voordeel dat ze ook in vele maatvoeringen beschikbaar zijn. Al deze factoren maakt hen erg geschikt voor moderne architectuur.

In onze toonzaal in Aalter hebben we een ruim aanbod aan betonen dakpannen van gerenommeerde merken zoals Eternit.

Oude dakpannen

Botha heeft een ruime voorraad aan oude dakpannen. Plant u een uitbreiding van uw woning en dak? Misschien hebben wij wel de oude pannen die perfect passen bij de dakpannen op uw bestaand dak. Ook als je hebt af te rekenen met enkele gebroken of beschadigde pannen, vind je in onze ruime voorraad misschien wel het perfecte vervangingsexemplaar of hulpstuk.

Tejas Borja - keramische pannen met printtechnologie

Tejas Borja maakt als enige keramische pannenfabrikant ter wereld gebruik van een unieke inktjettechnologie. Digitale printing maakt het mogelijk om unieke, nooit eerder geziene afwerkingen te bekomen. BorjaJET pannen zien eruit als echt hout, marmer, natuursteen, enz.

Bouwpunt Botha is exclusief verdeler van dit exclusieve product. Ondanks het unieke karakter swingen hun prijzen niet de pan uit. Een bedrukte pan is een tikje duurder dan een ongekleurde standaardpan. Kom het bekijken in ons toonpark! De pannen zijn trouwens ook perfect als gevelbekleding!

  • Pizarra-ceramica
  • Piedra-ceramica-teja
  • Oxido-ceramico
  • Marmol-ceramico-1
  • Madera-ceramica-teja
  • Cemento-ceramico

Partners

  • Monier
  • Koramic
  • Eternit
  • Tejas Borja