Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Leien

Na dakpannen zijn leien het meest gebruikte type dakbedekking. Ze geven een dak een strakke en vlakke uitstraling en gaan een leven lang mee. Bovendien kunnen ze ook gebruikt worden voor de afwerking van voor-, achter- en zijgevels. Zo geef je dus je hele woning een strakke, egale uitstraling.

​Leien kunnen overal!

Leien zijn te gebruiken op alle soorten daken en gevels en passen zowel bij een moderne nieuwbouwwoning als bij een authentiek pand. Bovendien kunnen ze door hun geringe gewicht ook gebruikt worden in combinatie met een lichte dakstructuur. Leien bestaan trouwens niet enkel in grijstinten: bij Botha vind je leien ook in verschillende andere tinten zoals bruin, blauw en rood.

Wil je meer weten over leien als dakbedekking of gevelbedekking? Contacteer onze specialisten voor alle bijkomende informatie of prijzen.

  • 2-1-2-7060-Ardoises-Alterna-Soignies-Noir-Quarto-Eternit
  • Leien-hellend-dak-eternit
  • Leien-alterna-donkergrijs-eternit
  • Leien-Alterna-Keramisch-rood-Eternit
  • DAK-LEIEN
  • 2-5-Golfplaten-Header Img

De voordelen van leien?

Naast de grote toepasbaarheid, hebben leien nog een aantal andere uitgesproken voordelen. Zo zijn natuurleien uitermate slijtvast en waterdicht. Daarnaast zorgen ze ook voor een goede isolatie en vereisen ze nagenoeg geen onderhoud. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van leien meer tijd in beslag neemt dan het plaatsen van dakpannen.

Natuurleien of vezelcementleien?

Naast natuurleien die gemaakt zijn van leisteen bieden wij ook kunstleien uit vezelcement aan. Het grote verschil is dat vezelcementleien een stuk goedkoper zijn dan natuurleien. Aan de andere kant hebben natuurleien een onbeperkte levensduur, terwijl kunstleien na pakweg twintig jaar aan vervanging toe zijn. Kunstleien zijn doorgaans groter en vlakker en zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons