Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Onderdak

Een dak is meer dan alleen dakpannen of leien. Het onderdak is immers net zo belangrijk. Het wordt onder de dakbedekking geplaatst en beschermt het isolatiemateriaal en de onderliggende dakconstructie tegen vocht, stof en wind.

Functie van een onderdak?

De belangrijkste functie van een onderdak is om kleine waterhoeveelheden die door de dakbedekking indringen (bv. door een defecte dakpan of lei) af te voeren naar de dakgoot. Daarnaast draagt een onderdak ook bij tot de thermische isolatie van het dak. Het onderdak moet naadloos aansluiten en winddicht gemaakt worden. Zo fungeert de stilstaande lucht tussen het onderdak en de isolatie als een extra isolatielaag.

Dampdoorlatend onderdak

Het onderdak moet dan wel winddicht zijn, het moet tegelijkertijd dampdoorlatend zijn zodat vocht uit het isolatiemateriaal naar buiten kan verdampen. Zo vermijd je dat het isolatiemateriaal vochtig wordt en daardoor zijn isolerende eigenschappen verliest en wordt schimmelvorming tegengegaan.

Bij Botha vind je zowel soepele als stijve onderdakmaterialen: de soepele onderdakfolie en de stijve houtvezel- of vezelcementplaten. Wij kiezen uitsluitend voor kwaliteitsvolle onderdakmaterialen van de beste merken zoals Dörken, Eternit, Celit, Unidek, Koramic.

In ons dakassortiment vind je alle nodige materialen voor de constructie van een onderdak.


Partners

  • Dorken
  • Eternit
  • Koramic
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons