Commercieel talent? Bekijk onze vacature

Onderdak

Een dak bestaat uit verschillende elementen. De dakbedekking vormt de buitenste laag en zorgt voor de waterdichtheid van het systeem. Het onderdak vormt een beschermende laag tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal.

Onderdelen van een onderdak

Een onderdak is algemeen opgebouwd uit een draagstructuur, meestal in hout, waarop plaatmateriaal of een folie wordt aangebracht.

Functie van een onderdak

Een onderdak moet verhinderen dat kleine hoeveelheden vocht en stof indringen in het isolatiemateriaal en de dakconstructie. Daarnaast draagt een onderdak ook bij tot de thermische isolatie en de winddichtheid van het dak.

Het onderdak moet dan wel winddicht zijn, het moet tegelijkertijd dampdoorlatend zijn zodat vocht uit het isolatiemateriaal naar buiten kan verdampen. Zo vermijd je dat het isolatiemateriaal vochtig wordt en daardoor zijn isolerende eigenschappen verliest. Daarnaast helpt het om schimmelvorming tegen te gaan.

In ons dakassortiment vind je alle nodige materialen voor de constructie van een onderdak voor hellende en platte daken.