Commercieel talent? Bekijk onze vacature

Onderdakplaten

Onderdakplaten zorgen ervoor dat kleine hoeveelheden water die door de dakbedekking doorkomen, alsnog afgevoerd worden naar de dakgoot. Ze hebben bovendien een isolerend effect en zijn dampopen zodat het vocht vanuit de onderliggende isolatie kan verdampen.

Bij Botha vind je twee types stijve onderdakplaten:

  • Vezelcementplaten
  • Houtvezelplaten

Vezelcementplaten

Vezelcementplaten bestaan uit een mengeling van kunststof vezels en natuurlijke vezels met Portland cement. Deze onderdakplaten zijn erg sterk en gaan dan ook erg lang mee. Ze hebben bovendien uitstekende dampdoorlatende eigenschappen en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vezelcementplaten worden overlappend geplaatst waarbij de naden afgedicht worden met een speciale tape.

In ons magazijn liggen de hoogwaardige Menuiserite Extra vezelcementplaten op stock.

Houtvezelplaten

Houtvezelplaten bestaan voornamelijk uit houtvezels afkomstig van zaagafval. Hieraan worden extra stoffen toegevoegd zoals bitumen, latex, polyurethaanlijm paraffine, etc. Ze worden in elkaar geklikt via een tand- en groefverbinding. Omdat houtvezelplaten kunnen krimpen en uitzetten, heeft het geen zin om de naden af te dichten.

Houtvezelplaten beschikken over een aantal interessante voordelen: ze zijn milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar en hebben een groot isolerend en dampdoorlatend effect. Bovendien fungeren ze uitstekend as tijdelijk nooddak waarbij ze makkelijk tot 6 maanden blootgesteld kunnen worden aan regen en wind. Bij daken met een dakhelling van minder dan 15° breng je best nog een onderdakfolie aan om volledige waterdichtheid te garanderen.

De Celit houtvezelplaat ligt standaard op voorraad in onze winkel in Aalter.

Partners

  • Eternit
  • Celit
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons