Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Gevelstenen: voor elk wat wils!

Gevelstenen zijn nog altijd de meeste gebruikte gevelbekleding in ons land. De gevel van je woning is iets persoonlijk, het vertelt heel wat over jezelf. Daarom kiezen we bij Botha voor een ruime keuze aan gevelstenen: van hip en modern tot stijlvol klassiek. Zo kan je de gevelbakstenen kopen die perfect bij je passen.

Gevelstenen kopen

Bij Botha kan je verschillende soorten gevelbakstenen kopen van topmerken zoals Wienerberger (Terca), Ploegsteert (Barrybloc) en Vandersanden. Het uitzicht van je gevel wordt echter niet alleen bepaald door het soort gevelsteen.

Om de look van je woning te bepalen moet je rekening houden met de volgende eigenschappen:

  • Soort gevelsteen: handvorm, vormbak, strengpers, gesmoord, wasserstrich, glad, getrommeld…
  • Formaat van de gevelsteen: module 50, module 65, module 90, rijnvorm (RV), Moefen, Reken
  • Metselwerk: halfsteens, kruisverband, wildverband, stapelverband
  • Voegwerk: dikte, kleur, …

Wil je jouw bestaande gevel met gevelstenen opknappen of een nieuwe look geven? Bekijk dan zeker ook de mogelijkheden van het kaleien van je gevel.

Hoeveel gevelstenen nodig?

Heb je al de perfecte gevelsteen voor je nieuwe woning of bedrijfspand geselecteerd? Dan is de volgende vraag: hoeveel gevelstenen heb je nodig? Wienerberger biedt je daarvoor een handige hoeveelheidscalculator aan. Zo heb je meteen een idee van hoeveel gevelstenen je moet kopen.

Uiteraard staan we bij Botha ook paraat met een antwoord op al je vragen. Contacteer ons of bezoek onze showroom.

Steenstrips

Is je gevel aan renovatie toe of wil je jouw woning gewoon een nieuwe uitstraling geven zonder breekwerk? Dan zijn steenstrips de perfecte oplossing. Steenstrips worden uit echte gevelstenen gezaagd en op de bestaande gevel geplaats met kleefmortel of lijm. Ze zijn een stuk smaller dan echte gevelbakstenen zodat je gevel niet te breed wordt.

Je kan steenstrips ook perfect combineren met gevelisolatie. Breng de isolatieplaten met lijm aan op je gevel. Dek ze vervolgens af met mortel en een wapeningsnet. Breng vervolgens de steenstrips aan. Zo straalt je gevel als nooit tevoren en geniet jij van lagere stookkosten. Bij Botha verdelen we verschillende totaalsystemen voor de isolatie en afwerking van je gevel:

  • Iso-Façade van Nelissen
  • Façabrick van Wienerberger
Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons