Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Toebehoren gevel

Een gevel is meer dan het afwerkingsmateriaal. Onder de buitenste bouwlaag bevinden zich heel wat belangrijke elementen die de stevigheid, isolatie en waterdichtheid van je muur garanderen. Botha in Aalter heeft heel wat benodigdheden voor de constructie en renovatie van je buitenmuren.

Spouwankers

Spouwhaken zijn spiraalvormige ankers die het binnen- en buitenblad van je spouwmuur met elkaar verbinden. Zo verzekeren ze de stevigheid van je buitenmuren en vermijden ze instortingsgevaar.

Op zoek naar spouwankers met of zonder plug voor de verankering van je spouwmuren? Wij hebben een uitgebreide voorraad aan hoogwaardige spouwhaken voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Gevelisolatie en dampschermen

Botha is dé isolatiespecialist van Aalter en omstreken. Het isoleren van je buitenmuren helpt om je stookkosten te verminderen. Tegelijkertijd ziet je gevel er ook nog eens als nieuw uit. Kies bv. voor EPS- of XPS-isolatieplaten en werk deze af met steenstrips, gevelplaten of crepi in jouw favoriete kleur.

Vergeet niet om ook een dampscherm te voorzien. Zo vermijd je dat waterdamp van binnenuit in de isolatie binnendringt.

Ventilatieroosters

Een goede ventilatie is cruciaal om een gezond binnenklimaat te creëren. De lucht in je woning wordt continu vervuild door te douchen, te wassen, te koken, en zelfs te ademen. Daarom is het belangrijk om voldoende te ventileren en de vervuilde lucht te vervangen door zuivere buitenlucht. Via een ventilatierooster in je gevel zorg je voor een continue toevoer van verse lucht. Kies voor een afsluitbaar ventilatierooster om zelf te kiezen wanneer je wil verluchten. Zo vermijd je warmteverliezen op het moment dat ventilatie niet nodig is.

Dorpels

Dorpels hebben tegelijk een functionele en esthetische functie. Ze zorgen ervoor dat er geen water binnendringt in je deur- of raamkozijn. Raamdorpels voorkomen bovendien dat je gevel onder de ramen vervuild wordt. Daarnaast verhogen dorpels de uitstraling van je woning.

Blauwe hardsteen of arduin is het perfecte materiaal voor raamdorpels en deurdorpels. Het heeft een natuurlijke en tijdloze uitstraling en is makkelijk te onderhouden. Ideaal dus om te gebruiken aan de buitenkant van je woning. Tegenwoordig vind je ook dorpels in graniet, beton, aluminium en kunststof.

Om te voorkomen dat vervuild regenwater langs de gevel naar beneden stroomt, vind je ook dorpels met een watergeul. Die leiden het water af via de dorpel en niet via de onderliggende muur.

Botha in Aalter heeft een grote stock raamdorpels en deurdorpels. Je kan bij ons terecht voor zowel dorpels in standaardformaten als dorpels op maat.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons