Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Voegen - kaleien

Niet alleen de gevelstenen bepalen het uitzicht van je gevel. Ook de kleur en grootte van de voegen spelen mee in de uitstraling van je woning. De keuze van de juiste voegmortel is dan ook erg belangrijk. Heb jij het liever iets anders dan de klassieke stenen gevel? Dan moet je misschien overwegen om je gevel te kaleien. Hiermee breng je een kalkpleister aan op je gevel waardoor deze een authentieke, rustgevende uitstraling krijgt.

Gevel voegen

Het voegen van je gevel is meer dan een detail. Je besteedt er dus best de nodige aandacht aan. Voegmortels vind je in verschillende vormen en in oneindig veel kleuren. Bouwpunt Botha heeft alle mogelijke voegproducten in huis voor het afwerken van je gevel.

Afhankelijk van de voegdikte selecteren wij voor jou de juiste voegmortel:

  • Standaard voegen: De traditionele voegen hebben een dikte van ongeveer 12 mm.
  • Smalle voegen: Met dunbedmortels kan je smalle voegen maken van 6 mm.
  • Voegloos: Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor gevelstenen met een quasi onzichtbare voeg van amper 4 mm. Dit geeft je gevel een strakke, moderne look.

Gevel kaleien

Het kaleien van je gevel geeft je gevel een uniforme, zachte uitstraling. Door een kalkpleister met een borstel uit te smeren op je poreuze gevel, worden oneffenheden weggewerkt. Door je stenen gevel te kaleien geef je hem bovendien een extra bescherming tegen slagregen en andere weersinvloeden. Ook voor de renovatie van je oude gevel is kaleien een doeltreffende, eenvoudige en economische oplossing.

Botha heeft een ruime kleurkeuze aan milieuvriendelijke en duurzame kaleiproducten.

Hoe kaleien?

Kalei kan op heel wat ondergronden aangebracht worden, zolang deze schoon zijn. Voor je start zorg je er dus best voor dat je muur mos- en onkruidvrij is en dat er geen loszittende stukken zijn. Maak je gevel op voorhand een beetje vochtig. Zo wordt niet meteen al het vocht uit de kalei geabsorbeerd tijdens het aanbrengen.

Heel wat kaleiproducten kan je kopen in poedervorm. Dit poeder moet je mengen met zuiver water, rivierzand en eventueel kleurpigment. Je vindt echter ook kant-en-klare kaleimengsels die je meteen kan gebruiken.

Het aanbrengen van de kalei doe je best gelijkmatig, met vloeiende borstelbewegingen. Het is beter om meerdere dunnen lagen over elkaar te leggen dan één dikke laag.

Meer info gewenst over het kaleien van je gevel? Stel je vraag aan onze specialisten.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons