Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Plaatmateriaal

Botha is sterk in houten plaatmateriaal. In onze winkel hebben wij een ruime voorraad aan OSB III platen, betonplex platen, betonspan platen en Celit-platen. Heb jij jouw plaatmaterialen graag kant en klaar? Wij zagen je houten platen op maat, tot op de millimeter nauwkeurig en splintervrij. Zo is je groot of klein bouwproject afgewerkt tot in de kleinste details.

Uitgebreid aanbod plaatmateriaal

In ons magazijn in Aalter vind je een gevarieerd aanbod aan kwalitatief houten plaatmateriaal voor een brede waaier toepassingen:

  • OSB III (OSB 3) platen: Oriented Strand Board (OSB) is gemaakt van houtschilfers die met een bindmiddel verbonden zijn. Ze zijn geschikt voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden en worden vaak toegepast voor platte daken, vloeren en scheidingswanden. Bij Botha kan je kiezen tussen OSB platen met rechte boord en OSB platen met tand en groef in verschillende diktes (12,5 mm, 18 mm en 22mm).
  • Betonplex: Betonplex plaat of bruynzeel plaat is multiplex die aan de buitenzijde afgewerkt is met een waterwerende laag. Betonplex platen worden gebruikt om bekistingen te maken voor het gieten van beton. Dit plaatmateriaal is heel sterk, slagvast en waterdicht en kan veelvuldig gebruikt worden. Het leent zich ook perfect voor de afwerking van aanhangwagens, dierenhokken, wanden van bedrijfswagens en paardentrailers, …
  • Betonspan: Betonspan wordt gebruikt als vezelbekistingsplaat. Het materiaal ondergaat minimale uitzetting en zwelling onder invloed van hoge luchtvochtigheid. Meestal worden Betonspan platen éénmalig of twee keer gebruikt.
  • Celit: Celit platen zijn de referentie in houtvezelplaten voor onderdaken en bescherming van gevelisolatie. Deze natuurlijke, duurzame onderdakplaten zijn damp open en onderbreken koudebruggen.

Hulp nodig bij de selectie van het juiste plaatmateriaal? Vraag het aan onze houtspecialisten.

Plaatmateriaal leveren

In onze winkel in Aalter kan je verschillende soorten houten plaatmateriaal kopen en direct meenemen. Wij hebben steeds een ruime voorraad OSB-, betonplex-, betonspan- en Celit platen. Maak het jezelf graag makkelijk? Laat dan het plaatmateriaal voor je klein of groot project leveren op de werf. Zo is al je bouwmateriaal snel voorhanden en kan je meteen aan de slag.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons