Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Bouwchemie

In de bouwsector worden verschillende (licht) chemische producten gebruikt die bepaalde bouwprocédés versnellen of vergemakkelijken. Botha heeft een ruim gamma aan bouwchemische producten voor verschillende toepassingen.

Van bevestiging, lijmen, afdichten en markeren tot het uitvoeren van reparaties en het verbeteren van de brandveiligheid.Dankzij onze keuze voor betrouwbare merken zoals Sika, Tec7, Soudal en Rectavit, ben je altijd zeker van de beste kwaliteit.

Bouwchemische producten voor elke toepassing

Elk bouwchemisch product heeft zijn eigen karakteristieken en wordt toegepast in specifieke toepassingen. Enkele voorbeelden:

  • Chemische montagelijmen hechten zelfs goed op een natte ondergrond.
  • PU-schuim wordt gebruikt voor het opvullen van holle ruimten en kieren en de afwerking van diverse montage- en isolatieklussen.
  • Reparatiemortels worden gebruikt voor het bijwerken van licht beschadigd beton.
  • Afdichtingsgels zorgen voor een waterdichte afwerkingen van koppelingen en verbindingen.

In onze bouwshop vind je het juiste chemisch product voor al je bouwtoepassingen. Onze experten beantwoorden graag al je vragen.

Lijmen en bevestigen

De lijmen van Sika en Tec7 zijn ideaal voor het afdichten, verbinden, lijmen en bevestigen van zowel dezelfde als niet dezelfde materialen. De elastische lijmsystemen verminderen plaatselijke spanningen en vermijden lekken en corrosie. De chemische lijmen zijn eenvoudig en vlot aan te brengen en versnellen daardoor het bouwproces.

Reparaties

Voor de herstelling van beschadigde binnenmuren, scheuren in het pleisterwerk of anti-roestbehandelingen kan je beroep doen op chemische fillers en reparatieplamuur. Deze kant-en-klare afwerkingsmiddelen zijn er makkelijk te verwerken. Ook voor de reparatie en afwerking van buitenmuren bestaan er verschillende reparatiemiddelen, alsook voor betonherstellingen.

Voegen

Botha biedt een totaalassortiment van voegkitten aan voor bouwtoepassingen, badkamers, keukens, en andere vochtige ruimtes. Er bestaat een siliconenkit voor elk type ondergrond, binnen of buiten.

Vochtwering

Last van opstijgend vocht? Rectavit heeft een injectiesysteem ontwikkeld dat een efficiënte waterafstotende barrière vormt. De gel wordt in de muur ingespoten met een kokerpistool of worstpistool en verspreidt zichzelf.

Brandwerende producten

Botha heeft ook een hele resem brandwerende bouwchemische producten van Promatec op stock:

  • brandwerende mortel (Promastop)
  • brandwerend isolatieschuim (Promafoam)
  • brandwerende acrylaatpasta, mastiek en brandwerend silicone (Promaseal)
  • brandwerende afdichtingsstrook (Alsijoint)

Ook brandwerende pleister en verschillende brandwerende platen vind je in onze bouwshop in Aalter.

Onze specialisten helpen je graag bij al jouw vragen over bouwchemische producten!