Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Ijzer & metaal

In de bouwsector wordt ijzer voornamelijk gebruikt als constructie- en verstevigingsmateriaal. Voor het versterken van beton wordt een ijzeren of stalen wapening aangebracht, ook wel betonijzer genoemd. Betonijzer is ook beschikbaar in gevlochten staalnetten (of betonnetten) om snel grote oppervlakten te bewapenen, zoals voor vloeren. Stalen hoekprofielen worden gebruikt als lichte, maar sterke geveldrager voor de ondersteuning van gevelmetselwerk waar lateien te klein zijn.

Betonijzer

Betonijzer (of betonstaal) is de meeste gebruikte vorm van betonbewapening. Betonijzer in zijn puurste vorm is een stalen staaf. Het wordt gebruikt om verschillende bouwelementen te verstevigen:

  • betonnen funderingen
  • betonnen vloeren
  • betonnen wanden
  • betonnen elementen zoals palen

Bij Botha hebben we betonijzer met een lengte van 3 meter in verschillende diktes op voorraad (6mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm). Indien gewenst kunnen wij het betonijzer verknippen tot de gewenste afmetingen voor jouw project. Contacteer ons voor je betonijzer op maat.

Dankzij ons eigen vrachtwagenpark leveren wij al je betonijzer, betonneten en hoekprofielen op jouw werf!

Betonnetten

Betonnetten zijn matten die bestaan uit stalen staven die in elkaar worden gevlochten of aan elkaar worden gelast. Betonnetten worden voornamelijk gebruikt om vloeren en andere grote beton oppervlakken snel te bewapenen. Zowel de dikte van het gebruikte betonijzer als de mazen van deze netten kunnen verschillen in afmetingen. De voorgeschreven dekking is vastgelegd in normen.

In ons uitgebreid gamma betonnetten vind je zeker het geschikte betonnet voor jouw project.

Twijfel je over welke betonnetten je moet gebruiken? Onze specialisten helpen je graag bij het selecteren van het juiste betonnet.

Stalen hoekprofielen

Zoek je een manier om een gevel of metselwerk te ondersteunen als er geen onderliggende draagstructuur aanwezig is? Dan is een stalen geveldrager de ideale oplossing. Zo’n geveldrager of stalen hoekprofiel wordt gebruikt om horizontale uitzettingsvoegen, uitspringend metselwerk, hoekramen en dagmaten, die te groot zijn voor een stalen latei, te ondersteunen.

Elk project is anders, daarom is een hoekprofiel bijna altijd maatwerk. Botha maakt al jouw stalen geveldragers en hoekprofielen op bestelling. Wij zijn de trotse verdelen van de Catnic-hoekprofielen van Scaldex, de specialist op vlak van geveldragers.

Combifor vloersysteem

Het unieke aan Combifor is de combinatie van lichtgewicht materialen met een oersterk eindresultaat. Daarom is Combifor bij uitstek geschikt als renovatievloer en voor aanbouw en nieuwbouw. Combifor renovatievloer wordt op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met houten balklaag en sluit daardoor aan op de traditionele werkwijze. Echter, deze vloer is duurzamer, sterker en presteert beter. Met de speciale muurprofielen en haakbeugels kan er nog sneller gebouwd worden.

Vraag nu uw offerte aan!