Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Betonnen afwatering

Omdat beton bestand is tegen grote drukkrachten en alle mogelijke weersomstandigheden is het uitermate geschikt als materiaal voor de afvoer en opslag van water. Bij Botha kan je terecht voor een ruim gamma aan betonnen waterbeheerproducten.

​Betonnen straatkolken

Een straatkolk dient om (regen)water via de grond of de vloer af te voeren. Een straatkolk wordt aangesloten op de afwateringsinstallatie. Onze betonnen straatkolken zijn voorzien van een gietijzeren rooster en worden voornamelijk buiten gebruikt. Dankzij het stankscherm kunnen kwalijke geuren en gassen niet ontsnappen.

Betonnen regenwaterputten

Het opvangen en hergebruiken van regenwater is een slimme keuze. Je verbruikt immers minder leidingwater en dat is positief voor het milieu en je waterrekening. Een betonnen regenwaterput is een goed keuze. Dankzij de aanwezigheid van calcium en magnesium neutraliseert beton de zuurtegraad van regenwater.

Bij Botha helpen wij je graag om de ideale afmetingen van je regenwaterput te bepalen. Vraag het gerust aan onze bouwspecialisten.

Betonnen septische put

Een septische put verzamelt afvalwater om het vloeibaar te maken alvorens het naar de riolering af te voeren. Een betonnen septische put is bestand tegen hoge drukkrachten en heeft geen last van externe factoren.

Op zoek naar de beste septische put voor je project? Vraag raad aan Botha.

Waterdoorlatend beton

Na een fikse regenbui kan een betonnen terras, plein of straat onder water staan met de nodige overlast tot gevolg. Om dit te vermijden kies je beter voor speciaal waterdoorlatend beton. Dat voert het water af naar het riool of in de grond. Ondanks de grote waterdoorlatendheid is dit beton nog steeds bestand tegen grote drukkrachten van bijvoorbeeld grote voertuigen.

Betonnen grasdallen

Grasdallen bieden de praktische voordelen van beton en laten tegelijkertijd ruimte voor natuurlijke begroeiing. De openingen in de betonstructuur geven alle ruimte aan gras of andere begroeiing en zorgen voor een goede waterdoorlatendheid. Betonnen grasdallen zijn de perfecte combinatie van draagkracht, waterafvoer, esthetiek en aandacht voor het groen.

Betonnen afvoergoten

Botha is regionaal verdeler van de polyesterbetonnen afvoergoten van ACO. Deze afvoergoten zijn bestand tegen zware belastingen en dus ideaal voor intensief gebruik zoals bij industrie, landbouw of voor magazijnen. Voor omgevingen met kleine belasting, zoals op een terras of in de tuin, bestaan er ook afvoergoten in kunststof.

Als officiële ACO verdeler hebben we bij Botha de grootste voorraad afvoergoten op stock in de driehoek Brugge, Gent, Deinze.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons