Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Kunststoffen water aan- en afvoer

Kunststof is het ideale materiaal voor de opvang, stockage en afwatering van regenwater en afvalwater. Het is niet alleen goedkoop, maar ook licht en dus makkelijk om te installeren. Bij Botha hebben we heel wat kunststoffen producten voor het beheer van je afval- en regenwater.

Kunststoffen regenwaterput

Het opvangen en hergebruiken van regenwater is een slimme keuze, niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met een kunststoffen regenwaterput vang je regenwater op dat je kan gebruiken voor het doorspoelen van je toiletten, het besproeien van je tuin, het wassen van je auto, etc.

Bij Botha vind je regenwaterputten in duurzaam polyethyleen (PE) met een inhoud van 5.000 liter of 10.000 liter. Wij leveren je regenwaterput niet alleen op je werf, we staan ook in voor de plaatsing. Vraag naar onze beste condities.

Kunststoffen septische put

Een septische put verzamelt je huishoudelijk afvalwater om het vloeibaar te maken alvorens het naar de riolering af te voeren. Kiezen voor een septische put in kunststof is kiezen voor een gemakkelijke plaatsing. Dankzij het beperkte gewicht hoeft er immers geen grote kraan aan te pas te komen. Daarnaast zijn de septische putten van PE zeer druk-resistent en bestand tegen alle mogelijke externe invloeden.

Kunststoffen vetafscheiders en KWS-afscheiders

Vetafscheiders halen plantaardige en dierlijke vetten uit het afvalwater. Het plaatsen van een vetafscheider is aangewezen in vleesverwerkende bedrijven, bij grootkeukens, in de horecasector en op andere plaatsen waar het afvalwater veel vetten bevat. Het type en de grootte van de vereiste vetafscheider hangt af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid en de temperatuur van het afvalwater.

Onze specialisten helpen je graag bij je keuze voor de ideale vetafscheider.

Een koolwaterstofafscheider haalt oliederivaten uit afvalwater. Op plaatsen waar er veel koolwaterstoffen in het afvalwater komen (benzinestations, car wash, grote parking, autogarages, …), is het plaatsen van een KWS-afscheider verplicht. Een kunststoffen KWS-afscheider is makkelijk te plaatsen, goedkoop en duurzaam.

Wij berekenen graag je KWS-afscheider. Vraag het aan onze technische specialisten.

PE-buizen en koppelingen

Kunststof en koppelingen van Socarex zijn ideaal om snel en flexibele en drukleidingen aan te leggen. Deze soepele polyethyleen buizen op bobijn zijn ideaal om watertoevoer te voorzien over korte en lange afstanden. Landbouwers en tuinbouwers kunnen ze gebruiken om hun akkers en plantages van water te voorzien.

In ons magazijn vind je PE-leidingen op bobijn in verschillende lengtes en diktes, zowel LDPE (lagedruk) en HDPE (hogedruk). Heb je slechts enkele meters of tientallen meters nodig? Wij versnijden voor jou PE-buizen op de gewenste lengte.

Met de koppelstukken, T-stukken, verlengstukken en andere functionele verbindingsstukken is elke opstelling mogelijk. Botha heeft alle mogelijke koppelstukken op voorraad.

PVC buizen en hulpstukken

PVC-buizen en -hulpstukken worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Ze bieden dan ook heel wat voordelen. Ze zijn niet alleen 100 % waterdicht, maar ook weinig brandbaar en goedkoop. PVC is ook goed te verwerken: koppelingen maken en hulpstukken aansluiten is een fluitje van een cent. Bovendien is PVC (polyvinylchloride) ondoordringbaar voor oliën en heel wat andere stoffen.

Wist je dat wij In onze bouwshop in Aalter PVC-buizen en PVC-hulpstukken in alle mogelijke diameters en wanddiktes hebben?

Drainage

Kunststoffen buizen voor drainage worden gebruikt om het waterpeil in de bodem van tuinen, velden parken, bossen, etc te reguleren. Ze vangen het overtollige water in de boven- en ondergrond op en voeren het op een effectieve manier af.

Bij Botha vind je een ruim assortiment aan drainagematerialen op één adres, zodat u voor elk project over de juiste materialen en maten beschikt. Dankzij ons vrachtwagenpark kunnen wij al het nodige drainagemateriaal op je werf leveren. Vraag naar onze voorwaarden.

Drenotube

Wist je dat Botha één van de verdelers is van Drenotube? Drenotube is een geocomposiet (samenstelling van verschillende materialen) ter vervanging van de klassieke “Franse” drainage. Ze bestaat uit 4 elementen:


Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons