Word jij één van onze nieuwe bouwstenen? Bekijk onze vacatures
Schaarste op isolatiemarkt: alternatieven voor PIR/PUR

Schaarste op isolatiemarkt: alternatieven voor PIR/PUR

Anticipeer op de isolatieproblemen voor jouw werf of bouwproject. We stellen je een aantal alternatieven voor.

XS Wall

XS Wall van Ploegsteert is 2 centimeter smaller dan de klassieke snelbouwsteen. Dat creëert ruimte voor alternatieve isolatie zoals minerale wol. Het resultaat is een muurpakket met dezelfde thermische eigenschappen en druksterkte als een klassieke muur.

Voordelen:
- Knikveilig
- Slechts 12 cm breed
- Thermisch én akoestisch gelijkwaardig
- Extra ruimte voor spouw of isolatie
- Voor dragend metselwerk (tot + 30 N/mm²)
- Te combineren met klassieke gevelsteen van 9 cm of smaller.

RockFit Premium

RockFit Premium van Rockwool is een extra stevige en waterafstotende spouwplaat (ca. 70 kg/m³) met hoge thermische prestatie. Geschikt voor thermische en akoestische isolatie van vliesgevels met open of gesloten voegen en gemetselde spouwmuren met gedeeltelijke of volledige spouwvulling.

De dunnere diktes van RockFit Premium zijn bovendien uitermate geschikt als thermische en akoestische onderbreking in gemene muren.

Mupan Façade

Isover Mupan Façade is een bijzonder duurzame weerbestendige glaswolplaat, aan de voorzijde bekleed met een zwart glasvlies en aan de achterzijde met een geel glasvlies.

Deze zijn geschikt voor het thermisch isoleren van spouwmuren en gevels, waarbij de gevelbekleding pas na verloop van tijd wordt aangebracht. Isover Mupan Façade is weerbestendig en bij uitstek geschikt voor open voegsystemen.

Multimax 30

Met de Multimax 30 heeft Isover een isolatieplaat ontwikkeld met de beste isolatiewaarde van alle minerale wol producten in de markt. De Multimax 30 heeft een Lambdawaarde van 0,030 W/m.K.

De Multimax 30 is een onbeklede glaswol isolatieplaat met uiterst hoge isolatiewaarde. Door de soepele en zachte verwerkingseigenschappen van de Multimax 30 is het product prettig om te verwerken.

XPS

Isolatie-oplossingen van Styrofoam zijn gemaakt van blauw geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. Deze stijve isolatieplaten hebben een hoge thermische weerstand en de juiste druksterkte om duurzame prestaties te leveren.

Dankzij de gesloten celstructuur is Styrofoam praktisch ongevoelig voor vocht en heeft het vele unieke eigenschappen. Styrofoam is daarom een antwoord op de meest uiteenlopende eisen betreffende ontwerpen en isoleren.

Technische fiches

- XS Wall
- RockFit Premium
- Mupan Façade
- Multimax 30
- XPS

Meer info over de alternatieven voor PIR/PUR, neem contact op met ons.