Cotto dorato 2
SOUK13 X13 CARMEN AMB 6

Herfststijlideeën voor woonruimtes, keukens en badkamers

Associeer je herfst met lange wandelingen door wondermooie landschappen? Koester het gezellig(st)e seizoen en neem de kleuren van afgevallen bladeren in huis met de interieurtips van Botha. Van strak modern tot landelijk rustiek en van rood tot goud. Met de herfstkleuren creëer je de meest unieke en warme interieurs.

Naar overzicht

Wat zijn de herfstkleuren?

De traditionele herfstkleuren zijn rood, oranje en geel. Kleuren die het veranderende landschap in de natuur weerspiegelen. In hun ruwe vorm kunnen die kleuren echter een beetje overweldigend en moeilijk te stylen zijn. Daarom heeft Botha een aantal alternatieve tinten in huis, die er wel bij passen!

Warme tinten als walnoot, goud, mosterd, terracotta en kastanjebruin bieden een meer verfijnde kijk op de herfst. Botha splitst ze per kamertype uit om je te helpen bij je volgende renovatie.

Generated ELS Bruno Living Zenit Orizzontale jpg 1400x1400 q85
Generated Multiforme 1741 Bathroom Opale Green Ama Mica As P0q1f jpg 1400x1400 q85

"Omdat de herfst in het teken staat van warme tinten, is een mix van bruintinten ideaal."

Herfst in je woonkamer

De meeste tegels in een woonruimte liggen op de vloer en dat is een uitgelezen kans om een basis kleurenpalet te gebruiken om de rest van de stijl van de kamer in balans te brengen. Omdat de herfst in het teken staat van warme tinten, is een mix van bruintinten ideaal: van rijk mokka, glanzende chocolade tot aardse taupe.

Denk bij de keuze van je vloertegels ook aan de textuur. Heb je een donkere kamer, dan helpt een glanzende tegel het licht te weerkaatsen en een diepere kleur op te fleuren. Heb je een lichtere kamer, dan kan je kiezen voor iets mats en subtiels als terrazzo. Zoek je allround tegels? Kies dan voor een houteffect. De warme tinten zien er natuurlijk uit en de nerven voegen textuur, diepte en belangstelling toe. Laat je inspireren in de toonzaal van Botha.

Rode, oranje en goudkleurige badkamerideeën

Rode badkamers

Rode badkamers hoeven niet modern en brutaal te zijn. De eenvoudigste manier om rood te stylen, is door te kiezen voor een gedempte tint met textuur die zich goed leent voor een landelijke stijl. In combinatie met lichtgrijze salie en eikenhouten accessoires voelt dat rustgevend aan.

Modern met oranje

Oranje badkamers hebben vaak een retrogevoel omdat ze meestal vrij fel zijn, maar door een koeler getint oranje te gebruiken, voelt het wat luxueuzer en moderner aan. Oranje werkt uitstekend met marmer en messing en past perfect in het moderne badkamerontwerp.

Goud in je badkamer

Goud staat mooi in de badkamer, maar naar Botha’s bescheiden mening lenen de honingtinten zich beter voor een herfstig schema. Maak de look compleet met complementaire gouden armaturen, natuurlijke texturen zoals rotan en een vleugje zwart.

Generated Multiforme 1741 Bathroom Opale Green Ama Mica As P0q1f jpg 1400x1400 q85

Herfst in je keuken

Accenten van krachtige herfstkleuren doen het goed in combinatie met basiskleuren als zwart en beige. Een keuken is een uitgelezen kans om die aardkleuren te combineren met het gebruik van kasten en vloeren.

Kies voor warme tinten en complementaire materialen zoals messing, eikenhout en terracotta als het gaat om meubels, afwerking en accessoires.

Of je stijl nu landelijk rustiek of strak modern is, een herfstig kleurenpalet is een veelzijdig kleurenpalet. Ontdek het ruime aanbod keuken- en badkamertegels in de toonzaal van Botha Bouwpunt Aalter om een kleur te vinden die bij je huis past.

Pexels pixabay 279648 1024x1010
square

Bezoek onze showroom in Aalter

Ontdek onze brede waaier aan materialen en laat je inspireren voor jouw project in onze showroom in Aalter. Onze doorwinterde experts denken met je mee en helpen je op weg naar de keuze die volledig aansluit bij jouw ontwerp en budget. Tot binnenkort!

Brug-Zuid 21, 9880 Aalter

Maandag
13u00 - 18u00
Dinsdag
tot vrijdag
9u00 - 12u00 & 13u00 - 18u00
Zaterdag

9u00 - 12u00

Ontwerp zonder titel 12