Commercieel talent? Bekijk onze vacature

Specialist in dakmaterialen

Het dak is cruciaal om jouw woning zowel duurzaam als esthetisch af te werken!

  • KERAMISCHE-DAKPANNEN
  • SANDWICHPANELEN
  • LICHTKOEPEL
  • ONDERDAK


Net zoals bij gevelstenen bestaan er dakpannen in een brede waaier aan kleuren, vormen en texturen. Bouwpunt Botha biedt een ruime keuze aan keramische en betondakpannen en leien.

In onze toonzaal kan je het gamma van hoek- tot nokpan bekijken. Zowel de kunstleien als natuurleien volgen wij in grote hoeveelheden op stock.

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn geprefabriceerde vlakke panelen, bestaande uit een boven- en onderplaat waartussen zich een thermisch isolerende PUR-kern bevindt. De grote plaatsingsbreedtes staan toe om de voordelen van prefabbouw, zoals snelle montage en hoge isolatiewaarde, optimaal te benutten.

Lichtkoepels

Lichtkoepels zijn de oplossing bij uitstek voor platte daken om natuurlijk licht te creëren in de onderliggende ruimten. Alle koepels zijn gegarandeerd weerbestendig.

Onderdak

Een onderdak is een doorlopend scherm onder de dakbedekking dat voor een totale dichtheid tegen stuifsneeuw en wind zorgt. Het moet enerzijds bestand zijn tegen rotting en vocht, maar anderzijds toch dampdoorlatend. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de waterdamp die zich verzamelt onder het dak een uitweg heeft. Indien een onderdak deze damp onvoldoende zou doorlaten, zal de kans op vochtschade in het dakgebinte aanzienlijk groter worden.