Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Dak- en gevelhout

Een woning bevat ook vandaag de dag nog heel wat houtwerk. Vooral voor de opbouw van dakstructuren en onderdaken zijn houten balken, spanten, kepers, enz. onmisbaar. Maar ook bij de constructie en afwerking van gevels, bv. als raamwerk voor buitenmuurisolatie, worden vaak houten balken en latten gebruikt.

Dak- en gevelhout geleverd op de werf

De houten constructie van een dak of gevel vraagt gewoonlijk een grote partij hout. Met onze uitgebreid vrachtwagenpark zijn we perfect uitgerust om al je houten bouwmateriaal op de werf te leveren. Contacteer ons voor onze leveringsvoorwaarden.

Dakhout

Een dakstructuur bevat heel wat houtwerk. Of het nu gaat om een keperdak of spantendak, het raamwerk van hout zorgt voor de stevigheid van het dak. Het is bovendien handig als basis om dakisolatie op aan te brengen.

Zowel de professionele dakwerker als de kleine doe-het-zelver kan bij Botha terecht voor alle soorten dak- en gevelhout. Bekijk zeker ook ons uitgebreid dakaanbod als je op zoek bent naar dakbedekking, dakramen, onderdaken of ecologische groendaken.

Grote voorraad daktimmer

Bij Botha vind je al het hout voor de opbouw van dakstructuren en onderdaken:

  • Spanten: Een spantendak bestaat uit houten balken die verticaal lopen (dakspanten), van aan de muurplaat tot in de nok van het dak. Dakspanten worden ook wel badders of baddings genoemd. Bij Botha vind je douglas spanten in verschillende afmetingen (3m; 3,6m; 5m).
  • Gordingen: Een gordingendak of keperdak bestaat uit horizontaal geplaatste balken (gordingen) die van muur tot muur lopen. Vraag naar ons aanbod dakbalken.
  • Kepers: Kepers zijn kleinere balkjes die verticaal op de gordingen worden geplaatst. Zij vormen de basis waarop het onderdak wordt bevestigd.
  • Tengellaten: Tengellatten of stoflatten worden verticaal op de kepers of spanten bevestigd en zijn nodig om het onderdak vast te zetten. Ze zorgen bovendien voor een goede afwatering naar de dakgoten. Om stoflatten tegen vocht te beschermen worden ze gedrenkt.
  • Panlatten: Panlatten worden horizontaal op de tengellaten bevestigd. Zij worden gebruikt om de dakbedekking zoals dakpannen of leien op vast te maken.

Ook voor ander dakhout (juffers, SLS, CLS, douglas balken) kan je terecht in ons bouwshop te Aalter.

Gevelhout

Ook voor de afwerking en isolatie van gevels wordt hout veel gebruikt. Meer en meer mensen kiezen ervoor om hun buitenmuren te isoleren. Hiervoor worden meestal isolatieplaten gebruikt, die bevestigd worden op een stevig houten raamwerk. Tengellatten zijn ideaal als basis.

Meer informatie of een gratis prijsaanvraag? Contacteer ons