Botha is momenteel gesloten. 

Botha doet mee aan Renovatiezondag op 22.09!

Die dag doorlopend open van 10h tot 17h waarbij onze renovatie-experts klaarstaan om jou waardevolle informatie, handige tips & bakken inspiratie te bieden. 

Veelgestelde vragen

Algemeen

Je kan onze showroom terugvinden in Brug-Zuid 21 in Aalter.

Onze showroom is open op maandagnamiddag van 13u tot 18u, van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u & van 13u tot 18u en zaterdag van 9u tot 12u.

Ons magazijn is van maandag tot vrijdag open van 6u tot 12 en van 13u tot 18u. Op zaterdag zijn we geopend van 8u tot 12u.

Natuurlijk kan dat! Tijdens de openingsuren staat onze deur voor iedereen open. Wel werken we bij voorkeur op afspraak. Dat wil zeggen dat wie een afspraak heeft voorrang krijgt op mensen die zonder afspraak langskomen.

Jazeker. Je kan onze showroom steeds telefonisch bereiken op het nummer 09 325 90 90.

Ja. Botha is gesloten vanaf vrijdag 21 juli tot en met maandag 7 augustus. We verwelkomen je graag weer op dinsdag 8 augustus. 

Service en aanbod

We proberen je aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. Een offerte mag je steeds binnen de werkweek verwachten. 

Als we de tegel die je wenst op stock hebben: levering binnen de week

Als de tegel die je wenst op stock is bij de leverancier: levering week nadien

Als de tegel die je wenst niet op stock is bij ons of de leverancier: levertermijn +/- 3 weken. 

Wij leveren over heel België. Heb je een levering buiten deze regio? Laat het ons zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

 Er zijn een aantal tegels op stock, maar dat varieert constant. Neem contact op met een van onze experts om te weten of we de tegel die jij wenst op stock hebben.

Bij Botha kan je terecht voor zowel aankoop als plaatsing. Dankzij de snelle en efficiënte opvolging van onze projectleiders, gaan onze vloerders gericht aan de slag. Ze volgen alles nauwgezet op ter plaatse en bewaken de planning zodat jij zonder zorgen de uitvoering uit handen kan geven.

Plaatsing

Bij Botha kan je terecht voor zowel aankoop als plaatsing. Dankzij de snelle en efficiënte opvolging van onze projectleiders, gaan onze vloerders gericht aan de slag. Ze volgen alles nauwgezet op ter plaatse en bewaken de planning zodat jij zonder zorgen de uitvoering uit handen kan geven.

Zelf tegels zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Iedere handige Harry kan het. Je hebt wel het juiste materiaal nodig om ervoor te zorgen dat je vloer of wand goed betegeld is. 
Voel je je toch niet helemaal comfortabel om zelf te tegelen? Schakel dan de hulp van onze professionals in. Ons team van projectleiders en vloerders staan je met plezier bij.

Dat kan. Als je huidige vloer nog in goede staat is maar je ze toch wil vernieuwen, dan kan je je nieuwe vloer gewoon op de bestaande vloer leggen. Wel kies je dan het best voor een vloer met dunne opbouw, zoals parket of laminaat, of dunne tegels. Op die manier vermijd je grote breekwerken voor je vloerrenovatie.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de lijmkeuze:

  • Waar plaats je de tegel?

Als je buiten tegels wilt plaatsen, kies je best vorstbestendige lijm. Wil je tegels plaatsen in de badkamer, dan zal je lijm vochtbestendig moeten zijn. 

  • Welke tegel plaats je? 

Als je keramische tegels plaatst, kan je vrijwel elk type lijm gebruiken. Maar indien je natuursteen plaats, moet je rekening houden met dat het de steen niet mag aantasten en het eventuele dikteverschillen moet kunnen opvangen. 

  • Wand of vloer

Ga je een wand betegelen? Dan kan je zowel poeder- als pastalijm gebruiken. Wil je een vloer tegelen? Kies dan voor poederlijm.

Tegels

Het verschil zit in de stevigheid. Een vloer krijgt meer te verduren: er wordt op gelopen en meubels worden verschoven. Vloertegels zijn dus een pak sterker en slijtvaster. Wandtegels moeten eigenlijk gewoon mooi zijn. Wandtegels kunnen dus niet gebruikt worden voor vloeren, maar vloertegels wel voor wanden. 

Volkeramische tegels worden door en door gekleurd terwijl geëmailleerde tegels worden voorzien van een toplaag glazuur of "email" aan de bovenkant. Als er dus een hakje in je tegel komt, zal dat bij een volkeramische tegel niet minder snel zichtbaar zijn. Bij geëmailleerde tegels kan er na verloop van tijd een kleurverschil ontstaan. 

Een binnentegel is niet ideaal voor buiten. Ze zijn niet bestand tegen de barre weersomstandigheden en het is ook niet echt veilig. Buitentegels worden meestal dubbelhard gebakken zodat ze harder en dichter van structuur zijn waardoor ze minder doordringbaar zijn voor vocht.

De R-waarde is de antislipwaarde. Zo wordt duidelijk gemaakt welk gripniveau de tegel heeft. De waardes variëren tussen 8 en 12, waarbij 8 de laagste en 12 de hoogste waarde is. Een hogere waarde is bovendien lastiger schoon te maken. 

Onderhoud

Hoewel een keramische tegel makkelijk is in onderhoud, gebruik je best geen ammoniak of producten waar olie, zeep of vet inzitten. Die producten zorgen namelijk voor een film op de tegels waar het vuil blijft zitten. Als je 100% zeker bent dat het keramische tegels zijn, gebruik je best lithofin onderhoudsreiniger .

Natuursteen is mooi, maar niet makkelijk in onderhoud. Stofzuig je vloer met een speciale parketborstel. Gebruik lauwwarm water en een scheutje zacht schoonmaakmiddel. Vermijd producten met een hoge pH-waarde, zoals azijn of citroen, en schrob je vloer niet. Dat zal je vloer onherstelbaar beschadigen. 

Voor het standaard onderhoud van je parketvloer, gebruik je best een droge microvezeldoek. 

Om de paar poetsbeurten gebruik je best even een licht vochtige doek. Gebruik daarbij geen agressieve producten, maar speciale parketzeep. Let er trouwens op dat te vaak en te vochtig poetsen je parketvloer lelijk kan beschadigen. 

Indien je een vlek hebt gemaakt, verwijder die zo snel mogelijk met een droge microvezeldoek zodat ze niet in je parket trekt. 

Een laminaatvloer is makkelijk in onderhoud. Onze tip: zorg voor een goede deurmat. Zang en steentjes zorgen namelijk voor schade aan de toplaag van je laminaat. Stofzuig je vloer met een zacht opzetstuk om beschadiging te voorkomen. Dweilen doe je best met een licht vochtige microvezeldoek. Te veel water kan via de spleten in je vloer dringen en ervoor zorgen dat die gaat opbollen. Gebruik geen allesreiniger, maar kies voor een schoonmaakmiddel speciaal ontwikkeld voor laminaatvloeren. 

Toch niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact met ons op.
Onze tegelexperts helpen je met veel plezier verder.

square

Bezoek onze showroom in Aalter

Ontdek onze brede waaier aan materialen en laat je inspireren voor jouw project in onze showroom in Aalter. Onze doorwinterde experts denken met je mee en helpen je op weg naar de keuze die volledig aansluit bij jouw ontwerp en budget. Tot binnenkort!

Brug-Zuid 21, 9880 Aalter

Maandag
13u00 - 18u00
Dinsdag
tot vrijdag
9u00 - 12u00 & 13u00 - 18u00
Zaterdag

9u00 - 12u00

Ontwerp zonder titel 12