Een corona-proof toonzaalbezoek boeken doe je HIER!

Waarom kiezen voor gevelisolatie?

Kiezen voor gevelisolatie is dubbele winst. Je bespaart immers niet alleen op je stookkosten, maar je woning ziet er ook nog eens als nieuw uit.

Niet alleen de isolatie op zich, maar ook de nieuwe uitstraling van je gevel verhogen de meerwaarde van je woning. Met gevelisolatie zijn je buitenmuren bovendien beter beschermd tegen vocht en vriesweer.

Hoe wordt gevelisolatie geplaatst?

Voor de isolatie van je gevel worden meestal EPS- of XPS-platen tegen je buitenmuur geplaatst. Deze isolatieplaten worden vervolgens voorzien van gevelbekleding. De afwerkingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos:

  • Gevelbepleistering
  • Steenstrips
  • Houten gevelbekleding
  • Nieuwe buitenmuur
  • Gevelplaten in aluminium of kunststof

Gevelisolatie aansluiten op ramen en dak

Het is belangrijk om de gevelbekleding mooi te laten aansluiten aan de ramen en het dak. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook om koudebruggen te vermijden. Het plaatsen van ramen met een extra dik profiel of een extra uitdikking kan hierbij helpen. Voor een goede aansluiting op het dak moet de kroonlijst en de dakgoot mogelijks aangepast worden.

Bij Botha kan je ook terecht voor alle dakmaterialen om je dak luchtdicht af te werken.

Alternatieven voor gevelisolatie

Omdat gevelisolatie het uitzicht en de buitenafmetingen van je woning wijzigt, heb je in sommige gevallen een stedenbouwkundige vergunning nodig. Vooral als je je voorgevel langs buiten isoleert, zal altijd een vergunning moeten aanvragen.

Geen zin in de rompslomp van een stedenbouwkundige vergunning? Kies dan voor spouwmuurisolatie of binnenmuurisolatie.

Contacteer Botha voor meer informatie over gevelisolatie