FL Cozy Brown 26x200 AMB2

Breng karakter in huis met keramisch parket

Als je gaat bouwen of verbouwen, sta je al snel voor de keuze welk type vloer je wil in je woning. Een houten vloer heeft veel karakter en straalt charme uit, maar eenvoudig te onderhouden is het niet. Keramische tegels hebben de charme en uitstraling van parket, maar de voordelen van een keramische tegel. Win-win, niet?

Naar overzicht

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is dé trend in de tegelindustrie. Maar wat is het nu eigenlijk? Heel eenvoudig: het zijn keramische tegels die lijken op hout. Daardoor geeft het dezelfde warme uitstraling aan je huis als klassiek parket, maar geniet je wel van de voordelen van keramische tegels.

Tegenwoordig zijn de technologieën al zo ver geëvolueerd dat je keramisch parket nauwelijks van echt parket kan onderscheiden. Naast de uitstraling, hebben keramische tegels in houtlook ook een voelbare houtstructuur. Ga je duurder, dan zal je zien dat je houtlook verfijnder en realistischer zal zijn. Het team bij Botha is expert in het matchen van jouw gewenste look aan jouw voorziene budget.

keramisch parket

Keramische tegels hebben de charme en uitstraling van parket, maar de voordelen van een keramische tegel.

Waarom je voor keramisch parket moet kiezen

Het lijstje met voordelen van keramisch parket is lang, en dat verklaart meteen ook waarom het zo’n gewilde keuze is. Keramische tegels in houtlook zijn:

  • Gemakkelijk in onderhoud.
  • Slijtvast en krasbestendig.
  • Vochtbestendig: kan ook gebruikt worden in douches en badkamers.
  • Vorstbestendig: kan ook buiten gebruikt worden.
  • Niet vlekgevoelig.
  • Brandbestendig.
  • Kleurvast: verkleurt niet door de zon.
  • Geschikt voor vloerverwarming (geleidt beter de warmte dan hout).
  • Duurzaam.
  • Warme houtlook: tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van echt parket.

Keramisch parket is daarnaast ook beschikbaar in verschillende afwerkingen en prijzen. Spring eens binnen in onze toonzaal in Aalter en ontdek er een brede waaier aan keramische tegels in houtlook die passen binnen jouw budget.

keramisch parket

Andere houtimitaties

Vinyl

Een vloer kiezen die voldoet aan de gewenste look en aan je geplande budget is niet altijd even eenvoudig. Vinyl biedt daar de oplossing en is de laatste jaren bezig aan haar comeback. Een vloer in vinyl is niet alleen krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en slijtvast, vinyl is ook nog eens eenvoudig zelf plaatsen dankzij het eenvoudige kliksysteem. Let er dan wel zeker op dat je ondervloer helemaal vlak is gemaakt, want door de geringe dikte zie je elke bobbel onder de vloer.

Laminaat

Laminaat lijkt sterk parket. Het bestaat het niet uit edelhout, maar uit een laag houtvezels met daarop een toplaag houtimitatie. Met laminaat geniet je van voordelen zoals kras- en vlekbestendigheid, eenvoudig zelf te installeren en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ander voordeel is dat je met laminaat ook andere tegels kan nabootsen, zoals bijvoorbeeld betontegels.

keramisch parket - laminaat - vinyl
Er zijn dus wel een aantal manieren om de charme en warmte van hout in huis te brengen, met imitatie of parket. Onze doorwinterde experts helpen jouw noden en wensen in kaart te brengen, en gaan samen met jou op zoek naar de perfecte oplossing voor je ruimte. Boek nu je afspraak! 
square

Bezoek onze showroom in Aalter

Ontdek onze brede waaier aan materialen en laat je inspireren voor jouw project in onze showroom in Aalter. Onze doorwinterde experts denken met je mee en helpen je op weg naar de keuze die volledig aansluit bij jouw ontwerp en budget. Tot binnenkort!

Brug-Zuid 21, 9880 Aalter

Maandag
13u00 - 18u00
Dinsdag
tot vrijdag
9u00 - 12u00 & 13u00 - 18u00
Zaterdag

9u00 - 12u00

Ontwerp zonder titel 12